Competence center coach development bij UniPartners - Kris Muylaert
Nieuws

Competence Center Coach DEV: Kris Muylaert

18 mei 2021

Kris Muylaert is sinds oktober 2020 coach van het competence center DEV. Nieuw in deze rol, maar zeker niet nieuw bij UniPartners. Kris is al sinds 2007 bij UniPartners IT consultant .NET developer. Hij werkt ondertussen geruime tijd op project bij de Vlaamse Overheid voor het departement Landbouw & Visserij. Samen met een team van 6 andere medewerkers zorgt hij er voor de uitbouw van gemeenschappelijk softwarecomponenten in functie van digitalisering, onderbouw e-loket, post in/uit, …  

 

Wat moeten we weten over Kris? 

Dat ik een levensgenieter ben. Zo ben ik erg fan van de zee. Er gaan uitwaaien met mijn gezin en mijn honden geeft me rust. Ik droom er zelfs van om later aan zee te gaan wonen. Aan de kust in België of liefst in combinatie met Griekenland. Want in Zakynthos voel het ook wel als thuiskomen. Waar ik ook veel plezier aan beleef is koken en nieuwe gerechten uitproberen met mijn big green egg BBQ.  

 

Hoe kwam je bij UniPartners terecht?

Afgestudeerd als apotheekassistent ben ik mijn loopbaan gestart. Eind jaren ‘90 was er heel wat vraag naar IT-ers. Gezien daar mijn interesse lag, heb ik me toen via zelfstudie omgeschoold en vond ik mijn eerste IT-job bij Real Software, nadien bij Janssen Pharmaceutica. Tot An Cuyckens me belde met het voorstel om bij UniPartners te komen werken als consultant. Een stap die ik me nog geen seconde beklaagd heb. Bij UniPartners kreeg ik werknemernummer 68 maar ik heb me hier nog nooit als een nummer behandeld gevoeld.  

Met de groei van UniPartners heb ik gemerkt hoe het als consultant minder makkelijk is om voeling met het kantoor te houden. Tenslotte zit je full time op kantoor bij je klant. De talrijke events die bij UniPartners georganiseerd worden en de functioneringsgesprekken zijn dan ook belangrijke bindmiddelen.  

Stilstaan is achteruitgaan, zéker in de IT-wereld

Je bent vrij recent coach geworden van het competence center DEV? Wat maakt dat je die extra rol opneemt?

Inderdaad, sinds oktober 2020 heb ik de rol van competence center coach, kortweg coceco, aangenomen. Ik ben nu op een punt gekomen dat het combineerbaar is met mijn projectwerk. Mijn grootste drijfveer is om zo mijn collega-consultants beter te leren kennen en ervaringen te kunnen delen zowel op IT-technische vlak als binnen de rol van consultant. De technologie evolueert met rasse schreden. dusje  kan niet anders dan bijblijven wil je morgen nog een job hebben in IT. Stilstaan is achteruitgaan, zéker in de IT-wereld.  

Ik wil collega’s helpen verbinden met UniPartners en met elkaar. In de rol van coceco ben ik geen hiërarchische n+1 leider, maar ben ik wel het aanspreekpunt en de bruggenbouwer tussen directie, staf en consultant. Als consultant voel je je weinig betrokken of weet je vaak niet het reilen en zeilen in te schatten. Heb je een vraag, bij wie moet je dan terecht? Wel, vanaf nu mogen ze mij bellen. 

 

Hoe zie je jouw missie als coceco?

Ik wil collega’s gelukkig houden binnen UniPartners en binnen hun job.  

Weet je, het gras is niet altijd groener aan de overkant. Ook al lijkt het soms zo. Mijn missie is pas geslaagd als mensen zich goed voelen en niet de nood voelen om elders hun geluk te gaan zoeken. Mensgericht ondernemen vind ik erg belangrijk. Het is ook de reden dat ik nog steeds bij UniPartners ben. De meerwaarde van het ‘warme nest’ bij UniPartners, dat wil ik ook aan anderen doorgeven.  

Hoe wil jij het verschil maken?

Bij elk competence center staat ontwikkeling hoog op de agenda. Hoe belangrijk vind jij dit?

Elke consultant moet zijn eigen keuzes kunnen maken, ook wat zijn persoonlijke ontwikkeling betreft. Door te luisteren en te challengen ‘hoe wil jij het verschil maken?’ hoop ik mensen te kunnen begeleiden bij het maken van keuzes waarvan zij gelukkig worden. 

Zelf ben ik zo door de juiste begeleiding geëvolueerd van een introvert persoon naar een meer open persoon.  

Ik heb mogen ervaren hoe je met een team vanuit gelijkenissen en verschillen kunt groeien. Zo heb ik al heel veel geleerd van de samenwerking binnen het departement landbouw & visserij. We zijn er met het teamontwikkeling model van Lencioni aan de slag gegaan. Het heeft geleid tot een veel betere samenwerking en open communicatie op onze dienst. Die ervaring en methodiek wil ik ook binnenbrengen bij UniPartners. Hoe je feedback geeft; hoe je door je kwetsbaar op te stellen veel meer bereikt bij anderen. Het zijn uiteindelijk de mensen die het succes uitmaken. Je kan ze maar beter mee hebben. 

 

Jij bent samen met Jeroen coach voor het competence center DEV. Bij UniPartners zijn er 6 verschillende competence centers. Hoe belangrijk is het teamwork tussen de coceco’s?

Op dit moment kan ik er nog niet veel over zeggen want ik ben nog vrij nieuw in het team van coaches. In eerste instantie concentreer ik me nu op de co-coaching met Jeroen voor de 28 consultants die ons competence center telt. Ik denk wel dat kruisbestuiving tussen de competence centers zeker een troef kan zijn, ook tussen Finance en IT. Dat zal de toekomst vast verder uitwijzen. 

 

Hoe kijk jij naar leiderschap?

Ik wil vooral een goede coach en begeleider zijn. Daarvoor spreek ik graag mijn empathisch vermogen aan. Aanvoelen wat de medewerker nodig heeft om verbinding met zichzelf, met de job, met collega’s, met UniPartners te kunnen versterken. 

 

Heb je zelf een voorbeeld-leider of een persoon waarnaar je opkijkt? 

Walter Van den Eynde, zaakvoerder en oprichter van UniPartners, is zeker een voorbeeld voor mij. Zijn empathisch vermogen, de visie die hij uitdraagt, de rust die hij uitstraalt… Een goed voorbeeld op vlak van mensgericht leiderschap. Ook van mijn vrouw heb ik al heel wat mogen leren. Zij runt haar eigen kapsalon en weet telkens weer nieuwe dingen in te brengen. Haar gedrevenheid als ondernemer raakt me. Ik ben lang zelf basketbalspeler geweest en heb het geluk gehad om op vrij hoog niveau te mogen spelen. Michael Jordan was toen al mijn inspiratiebron: hoe gedreven die man was! Opgeven stond niet in zijn woordenboek.  

Bruggen bouwen tussen mensen

Wat wens je UniPartners toe?  

UniPartners heeft enkele moeilijkere jaren achter de rug, maar is er sterker uitgekomen. Ik ben trots om UniPartner te zijn. We zijn goed bezig. Er is cohesie tussen staf en anciens; laat ons samenwerken aan een warme verbinding met alle consultants. Daarvoor zijn de events erg welkom. Jammer genoeg bleef ik vroeger zelf soms weg van de events want ik vond het best spannend om mensen die ik niet goed kende te moeten aanspreken. Ondertussen weet ik dat aansluiten op de evenementen net dé beste manier is om anderen te leren kennen, je te connecteren met je collega’s en je werkgever. Die goeie band smeden, bruggen bouwen tussen mensen, daaraan wil ik graag meewerken. 

De verhuis naar het kantoor in Terhagen enkele jaren geleden was trouwens ook een top beslissing. Het huis straalt de warmte en huiselijke sfeer uit die eigen is aan UniPartners. Die tuin nodigt extra uit op gezellig samen komen. Laat ons hopen dat we dat snel terug kunnen doen. 

 

Heb je nog een wijze raad of quote die je met ons wil delen? 

Als Metallica fan heb ik me in moeilijke momenten al meerdere keren opgetrokken aan deze: “What doesn’t kill you makes you stronger”. Het is de waarheid. 

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Demi Daems - Werken als recruiter bij UniPartners heeft mijn persoonlijkheid echt geopend, zowel professioneel als privé.

02 juni 2021

UniPartners Flashback: Demi

Zoeken naar nieuwe consultants via diverse rekruteringskanalen, kandidaten screenen in een verkennend gesprek, vacatures beheren, deelnemen aan jobbeurzen, maar ook functioneringsgesprekk

Lees het artikel
Competence center coach development bij UniPartners - Kris Muylaert

18 mei 2021

Competence Center Coach DEV: Kris Muylaert

Kris Muylaert is sinds oktober 2020 coach van het competence center DEV. Nieuw in deze rol, maar zeker niet nieuw bij UniPartners. Kris is al

Lees het artikel
Competence Center Coach - Development - Jeroen De Rycke

12 mei 2021

Competence Center Coach DEV: Jeroen De Rycke

Vandaag spreken we met Jeroen De Rycke, coach van het competence center DEV.

Lees het artikel
Alle artikelen