Jorn Schoofs - UniPartners
Nieuws

De UniPartners visie van Jorn Schoofs.

23 februari 2021

UniPartners wordt geleid door mensen met visie en ambitie. Hoe kijken ze de toekomst tegemoet? Wat is er nodig om het verschil te blijven maken? Hoe willen ze het bedrijf verder brengen en hun team, hun collega’s, hun klanten daarin meenemen? In dit interview duiken we in het hoofd van Jorn Schoofs en gaan we samen op zoek naar de persoonlijke visie en missie van Jorn.

 

Jorn, waar sta je voor? 

Denk groot. Als je groot denkt, zijn kleine problemen veel minder belemmerend.  

Soms hebben de kleinere zaken weinig belang terwijl het op die moment een doorn in je oog kan zijn. Probeer uit elke situatie de essentie eruit te halen en behoud het overzicht op het grotere plaatje. Ik denk ook zoveel mogelijk toekomstgericht. Bepaalde doelen stellen en ze ook effectief nastreven zet je in een bepaalde richting. Die toekomstgerichte mindset doet me ook steeds de vraag stellen: Waar zitten we vandaag? Wat werkt vandaag en gaat dit ook blijven werken in de toekomst? Zeker in de bedrijfscontext is dit een belangrijke vraag. We merken bij UniPartners Group dat veranderingen elkaar heel snel opvolgen dus het is van cruciaal belang dat we ons daar heel snel op toespitsen. Technologie is hierbij heel vaak de drijvende motor dus het is voor ons een missie om bij te blijven. 

Jorn Schoofs: Wat je ook doet: handel met hart en ziel

“Stay hungry, stay foolish.”  

Dat neemt uiteraard niet weg dat je steeds een bepaalde nieuwsgierigheid in je moet hebben. Blijf nieuwsgierig, blijf ontdekken. Haal die nieuwsgierigheid ook naar boven in anderen. De verschillende groeipaden die we onze werknemers kunnen aanbieden zijn een belangrijke troef naar mijn inzicht. We kunnen verschillende voorbeelden aanhalen van collega's die bij UniPartners starten en uiteindelijk verder doorgroeien in een totaal andere functie. De anciënniteit van sommige collega’s is daar een mooi voorbeeld van. Het is leuk om te zien dat je mensen hebt kunnen overtuigen en een mooi traject hebt kunnen bieden. Ik heb zelf een aardig groeitraject afgelegd binnen UniPartners. Daar ben ik ook heel dankbaar voor. 

Wat je ook doet: handel met hart en ziel. Doe je iets waar je helemaal achter staat, dan doe je dat goed en met plezier. Wanneer je kan kiezen uit verschillende jobs dien je steeds in gedachten te houden dat jij die job gaat uitvoeren. Niemand anders. Bewandel je een pad dat niet strookt met jouw kompas dan ben je binnen de kortste keren verloren. Daarom delen we steeds die inspraak en keuzevrijheid. 

Wat vind je belangrijk? Waar geloof je in? 

Het menselijke aspect is en blijft heel belangrijk. Omring je met de juiste mensen. Zowel privé als professioneel. Dat creëert mogelijkheden voor jou en voor anderen. Je kan niet alles zelf doen. Hoe goed je ook bent, je hebt andere mensen nodig. Soms moet je zaken waarin je minder uitblinkt gewoon uit handen durven geven. Ik kan er enorm van genieten om zelf dingen te doen, maar niets is zo leuk om een doel te behalen met een team waar iedereen zijn deeltaken op zich neemt. Die samenwerkingen scheppen ook een zekere vertrouwensrelatie waarbij je weet dat je bepaalde zaken zorgeloos uit handen kan geven. Dat geeft een heel aangenaam gevoel. 

 

Hoe zie je jouw persoonlijke missie? 

Ik kan niet echt spreken van één persoonlijke missie, maar het is belangrijk om een groeipad te kunnen bieden: Een essentieel aspect binnen het ‘groeipad bieden’ zijn de consultancy opdrachten die we aan onze collega’s bieden. De juiste opdrachten met de juiste persoon matchen. De voorbije jaren hebben we heel hard gewerkt aan een goede spreiding, zowel op het gebied van sectoren, verschillende industrietakken als regio’s.  Door de diversiteit van onze partners maar ook door het klantenbestand van onze eindklanten. Het belang hiervan is zeker gebleken tijdens de voorbije Corona periode. Die strategische risicospreiding heeft toch voor een bepaalde zekerheid gezorgd in een heel onzekere tijdsgeest. Die spreiding en diversiteit geldt ook op technologisch gebied. Enkele jaren geleden begonnen technologieën zoals React en Angular aan hun opmars. Daarom zijn we er al redelijk vroeg in beginnen investeren door de juiste mensen hiervoor aan te werven. Artificiële intelligentie is ook een mooi voorbeeld van technologie die we zeker in ons businessmodel gaan opnemen omdat we er veel opportuniteiten in zien. 

 

Welke dingen geven jou positieve energie? 

Het behalen van een doelstelling kan me zeer veel energie geven. Het is zeker zo motiverend als je toekomstvisie, soms van jaren geleden, uiteindelijk werkelijkheid wordt. Behaal je dit in een hecht teamverband geeft dit me des te meer voldoening. Collega’s zien schitteren in hun rol nadat we ze een mooi groeipad kunnen bieden mag je daar ook als doelstelling bij tellen. 

 

Welk type van leider wil je zijn? 

Leiderschap moet in mijn ogen vooral voor een duidelijke visie zorgen. Ik verwacht ook zelfstandigheid en ownership. Ik hou ervan als mensen zelf kritisch nadenken om met een concreet voorstel aan de tafel komen. Dat is voor sommigen geen evidentie, maar ik weet dat die zelfstandigheid hen verder gaat brengen. Vroeger was ik Teamlead van een software afdeling. Ik stond ook altijd open voor technische vragen, maar het eerste wat ik deed als de persoon in kwestie met een vraag naast me stond was de vraag in Google ingeven. Staat het antwoord op de eerste pagina dan mocht deze persoon het zelf uitzoeken. Ik weet dat het gemakkelijk is om de vraag te stellen maar probeer het eerst zelf. Achteraf heeft iemand me vertelt dat hij met die werkwijze heel veel heeft geleerd. Die nieuwsgierigheid triggeren en die intellectuele uitdaging bieden. Daar draait het voor mij dikwijls om. Dit moet steeds hand in hand gaan met een stevige dosis menselijkheid en humor. Mensen die mij kennen weten dat ik altijd te vinden ben voor een grapje. Dat moet kunnen. 

Je mag je zeker laten inspireren door anderen maar leef vooral je eigen leven.

Kan je een leider opnoemen waar je naar je opkijkt? Wat maakt dat je die sterk vindt? 

Er is voor mij niet 1 ‘hero’. Er zijn verschillende ‘leiders’ of ‘visionairen’ waar ik naar opkijk. Steve Jobs, Bill Gates, ... Ze hebben, net als ik, hun doel voor ogen en streven dit met al hun goede een minder goede eigenschappen na. Ik probeer er wel van te leren en de beste eigenschappen mee te nemen in mijn ambities. Je mag je zeker laten inspireren door anderen maar leef vooral je eigen leven. Jij bent jezelf en niet die ander. Misschien nog het belangrijkste van al: Hoe groot of ambitieus je doelen ook zijn, hou steeds het menselijke aspect voor ogen. 

Wat zou je over 5 jaar willen bereiken? Waar droom je van? 

Ik zou heel graag UniPartners group verder willen laten groeien. Stilstaan is achteruitgaan. Door middel van de juiste groeipaden, opleidingen en digitalisering gaan we steeds blijven inspelen op de uitdagingen die de dynamische marktomgeving met zich meebrengt. Via onze CoCeCo’s hebben we ‘technische’ voelsprieten in de markt. Op die manier kunnen we ons opleidingsbeleid vorm geven om toekomstgericht te reageren op de markt. Dat ontgaat ook onze partners niet. Door onze strenge selectieprocedure hebben we heel wat experten aan boord die je ook niet zomaar ergens anders vindt. Dat is een meerwaarde die we bieden en die we ook moeten blijven bieden. We merken dat sommige partners om die reden ook voor bepaalde profielen onmiddellijk aan UniPartners denken. De naam UniPartners moet meteen vertrouwen inboezemen, zowel bij de partners en de klanten, als bij onze medewerkers.                   

Wat is er volgens jou nodig om die droom te realiseren? 

Wij zien telkens een bepaalde medewerker maar die heeft heel vaak thuis een gezin. We willen vooral stabiliteit bieden aan alle collega’s. Die veilige thuishaven zijn door juist in te spelen op vraag en aanbod. Neem nu artificiële intelligentie als voorbeeld. Daar waar A.I. jobs gaat vervangen gaat het ook andere opportuniteiten creëren die we nu nog niet kunnen benutten. We willen dat onze mensen daar stevig in hun schoenen staan wanneer die disruptie zich voordoet. Met onze opleidingen en interne projecten stomen we onze mensen nu al klaar zodat ze op die moment de nodige ervaring hebben om die uitdagingen met voldoende kennis aan te gaan. 

Zie je een evolutie in het hele groeiverhaal? 

Ik hoop dat we hierin blijven evolueren. Het heeft lang geduurd voor het concept van de competence centers op volle toeren draaide, maar we merken dat we daar de laatste jaren grote vooruitgang in boeken. De huidige situatie met de pandemie zorgt natuurlijk voor extra uitdagingen qua faciliteiten en opleidingsaanbod, maar gelukkig krijgt het hele online verhaal wat meer vorm en kunnen we daarin blijven investeren. 

Als je terugkijkt op het voorbije jaar/jaren, wat heeft je dan erg trots gemaakt? Waar ben je vooral dankbaar voor?

De groei die we als team en als businessunit verwezenlijken. We zijn een gezond bedrijf dat vooral mee is met de huidige technologieën en een zeer goede voorbereiding heeft op wat de toekomst zal/kan brengen op technologisch gebied. Daar staan we volgens mij, zeker met de kennis die we momenteel in huis hebben, heel sterk in. De pandemie die we in 2020 over ons heen kregen kan je niet uiteraard niet voorspellen. Dat stond in 2020 niet standaard in ons draaiboek. Al merk ik wel dat de stevige basis die UniPartners heeft er voor zorgt dat we mee kunnen in de huidige dynamiek rond consultancy. 

Wat zie je als de grootste verandering naar aanleiding van Corona en hoe ga je daarmee om?

Ondanks de vele onzekerheden die het met zich meebracht zijn er ook enkele positieve gevolgen uit voortgevloeid. Het heeft er voor gezorgd dat digitalisering een feit is geworden en dat het ook aanvaard wordt. Technisch gezien zijn we probleemloos overgeschakeld naar de telewerk situatie. Die grote stap heeft bewezen dat het werkt en dat het een missie is om daar nog verder in te investeren. Voltijds thuiswerken is volgens mij niet de toekomst. We hebben dat menselijke aspect van collega’s nodig. Maar het is volgens mij wel de enige echte oplossing om het fileprobleem aan te pakken. 

Maturiteit beschrijf ik het best als ‘door ervaring verkregen evenwichtige levenshouding ’. 

Wat verwacht jij concreet bij de waarden van UniPartners? “kennis, ervaring en maturiteit”. Wanneer zijn die waarden volgens jou ingevuld? 

Kennis is waar we ons in moeten blijven onderscheiden. Blijven inspelen op de nieuwe technologieën met training. 

Ervaring kunnen we bieden door de juiste mensen op de juiste projecten en omgevingen in te zetten. We beseffen maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is om voortdurend bij te leren maar wanneer die uitdagingen worden aangegaan met de juiste mentaliteit komt de ervaring vanzelf.  

Maturiteit beschrijf ik het best als ‘door ervaring verkregen evenwichtige levenshouding ’. 

Iemand naar de volgende stap brengen. Zoals van junior developer naar Analyst/developer tot Scrum master of senior analyst. Het groeipad uitstippelen door een combinatie van opleiding, de juiste projecten, de juiste omgeving. We hebben een aanzienlijke anciënniteit bij UniPartners IT – Finance en RACS onder onze medewerkers. Daar zijn we echt wel trots op.  

Welke boodschap wil je nog heel graag meegeven? 

We kunnen heel veel verwachten, helpen en tools ter beschikking stellen, maar mensen gaan zelf ook wat initiatief moeten nemen. Je kan niets bereiken zonder er zelf hard voor te werken. Wees nieuwsgierig en neem initiatief. 

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
10 tips voor een sterke CV

26 februari 2021

10 tips voor een sterke CV

Werkgevers gebruiken curriculum vitae of CV's tijdens het wervingsproces om meer te weten te komen over sollicitanten en of ze mogelijk een goede match zijn.

Lees het artikel
Jorn Schoofs - UniPartners

23 februari 2021

De UniPartners visie van Jorn Schoofs.

UniPartners wordt geleid door mensen met visie en ambitie. Hoe kijken ze de toekomst tegemoet? Wat is er nodig om het verschil te blijven maken?

Lees het artikel
Word jij onze nieuwe HR officer?

22 februari 2021

Word jij binnenkort onze nieuwe HR officer?

Wij zijn op zoek naar een collega om ons HR team te versterken!
Onze HR officers zijn dagelijks in de weer om nieuw talent te zoeken en te begeleiden.

Lees het artikel
Alle artikelen