Demi Daems - Werken als recruiter bij UniPartners heeft mijn persoonlijkheid echt geopend, zowel professioneel als privé.
Nieuws

UniPartners Flashback: Demi

02 juni 2021

Zoeken naar nieuwe consultants via diverse rekruteringskanalen, kandidaten screenen in een verkennend gesprek, vacatures beheren, deelnemen aan jobbeurzen, maar ook functioneringsgesprekken voeren met consultants; het zat allemaal in het takenpakket van HR officer Demi. Binnenkort verlaat Demi het UniPartners nest om een andere uitdaging aan te gaan. Natuurlijk wensen we haar veel succes op haar nieuw carrièrepad. Wij blikken graag samen met haar nog eens terug op haar job bij UniPartners.

Voor zij die jou nog niet kennen: Wie is Demi en wat moeten we van jou weten?

De voorbije twee en een half jaar maakte ik met plezier deel uit van team HR voor UniPartners IT services. Als HR officer kwam ik dus voortdurend in contact met kandidaten tijdens hun zoektocht naar een job in de IT sector, maar ook met consultants die al een tijd werken voor UniPartners. Ik zou mezelf omschrijven als een grote hondenliefhebster. Zorgen voor mijn hondje Luna is één van mijn favoriete bezigheden. Mijn enthousiasme is ook typerend. Het zorgt er ook voor dat ik, ondanks het feit dat ik een eeuwige twijfelaar ben, ergens mijn tanden stevig kan inzetten wanneer ik er voor ga. Verder kan ik wel stellen dat ik enorm graag in teamverband werk. Dat zorgt altijd wel voor een ‘lach en een zwans’.

Was het altijd jouw ambitie om recruiter te worden?

Ik heb tijdens mijn studie sociaal werk (afstudeerrichting personeelswerk) wel verschillende gesprekstechnieken aangeleerd gekregen, maar het was eerder mijn bedoeling om de ‘harde’ kant van HR en recruitment te combineren. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals payroll. Tijdens mijn eerste job bij een uitzendkantoor ben ik echt in de HR-wereld gerold. Ik vond het wel een toffe uitdaging waar ik vooral genoot van het menselijk contact.

Hoe ben jij bij UniPartners terecht gekomen?

Ik zag een vacature van UniPartners voorbij komen op de website van VDAB en heb meteen gesolliciteerd. Bij UniPartners kon ik me focussen op recruitment. Het werven van profielen, de functioneringsgesprekken voeren, het opvolgen van medewerkers. Vanaf het eerste sollicitatiegesprek was ik meteen verkocht. Vooral de warme, open sfeer is me bijgebleven. Hoewel er toen onverwachts drie mensen met me aan tafel zaten en ik daar niet op voorbereid was werd het toch een zeer aangenaam gesprek waar ook wel wat afgelachen werd. Ik herinner me zelfs nog de cruciale vraag: “MNM of StuBru”? Er was meteen een klik en dat voelde goed aan.

Ook die unieke bedrijfsuitstraling stak er bij mij met kop en schouders bovenuit. De eerste keer wandelde ik gladweg voorbij het unieke hoofdgebouw van UniPartners omdat ik op zoek was naar een typisch bedrijfsgebouw.

 

Hoe zou je jouw carrière bij UniPartners omschrijven?

In het begin liep het voor mij vrij moeilijk. Soms dacht ik: “Waar ben ik aan begonnen?” Het duurde toch een tijd alvorens ik volledig ingewerkt was. De structuur van UniPartners, de karakteristieken van consultancy, alle verschillende profielen en de daarbij horende technologieën en vaktermen onder de knie krijgen was niet vanzelfsprekend, maar ik ben altijd goed ondersteund geweest door mijn collega’s bij wie ik terecht kon. Ze hebben me veel bijgeleerd en de knepen van het vak laten ontdekken. Zo raakte alles plots in een beweging en rolden de gesprekken binnen.

Is er iets dat je bij UniPartners hebt geleerd dat je voor altijd zal meenemen?

Mezelf zijn en me meer openstellen. Dat wordt bij UniPartners enorm hard geapprecieerd. Op mijn vorige job deed ik dat totaal niet en had ik bij wijze van spreken soms een masker op. Toen ik bij UniPartners terecht kwam is dat masker spontaan weggevallen. Iedereen kent me hier echt zoals ik ben en dat geldt ook voor alle collega’s. Indien je met iets zit kan er hier over gepraat worden, of dat nu met een andere collega is of met directie. Er wordt naar je geluisterd. Werken bij UniPartners heeft mijn persoonlijkheid echt geopend, zowel professioneel als privé. 

Wat was je meest memorabele moment bij UniPartners?

Heb je even? Ik denk meteen aan de de drinks en aan de teambuildings. Zo denk ik terug aan het eerste teambuilding event waar we met de hele groep van development gingen ice karten. Ik ben daar toen grandioos verloren maar heb mijn collega’s ook op een andere manier leren kennen in een heel toffe sfeer.
Of die winterdrink waar enkele collega’s een ijsduik in het zwembad in Terhagen waagden zal me ook altijd bijblijven. Of de gezellige barbecues in de tuin waar iedereen altijd naar uitkijkt. Zo kan ik nog wel blijven doorgaan.

Welke gouden raad zou je de nieuwe recruiter bij UniPartners geven?

Wees vooral jezelf, stel vragen en wees niet bang om fouten te maken. Maak je een fout? Geef deze toe en er wordt samen naar een oplossing gezocht. Je kan altijd bij je collega’s terecht want het zijn stuk voor stuk lieve mensen die je steeds zullen bijstaan. Maak daar zeker gebruik van.

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Demi Daems - Werken als recruiter bij UniPartners heeft mijn persoonlijkheid echt geopend, zowel professioneel als privé.

02 juni 2021

UniPartners Flashback: Demi

Zoeken naar nieuwe consultants via diverse rekruteringskanalen, kandidaten screenen in een verkennend gesprek, vacatures beheren, deelnemen aan jobbeurzen, maar ook functioneringsgesprekk

Lees het artikel
Competence center coach development bij UniPartners - Kris Muylaert

18 mei 2021

Competence Center Coach DEV: Kris Muylaert

Kris Muylaert is sinds oktober 2020 coach van het competence center DEV. Nieuw in deze rol, maar zeker niet nieuw bij UniPartners. Kris is al

Lees het artikel
Competence Center Coach - Development - Jeroen De Rycke

12 mei 2021

Competence Center Coach DEV: Jeroen De Rycke

Vandaag spreken we met Jeroen De Rycke, coach van het competence center DEV.

Lees het artikel
Alle artikelen