Blog Complimenten

Complimenten Geven en Ontvangen: Tips voor een positieve werkomgeving! 

ma, 04/08/2024 - 11:37

Complimenten geven en ontvangen kunnen krachtige instrumenten zijn voor positiviteit en verbinding. Het versterkt niet alleen individuele motivatie en zelfvertrouwen, maar bevordert ook een cultuur van samenwerking en groei binnen een professionele werkomgeving. 

Bij UniPartners dragen we erkenning en waardering hoog in het vaandel, dus om hier verder op in te spelen konden we de Complimentendag op 1 maart natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Om de motivatie van onze medewerkers te boosten hebben we maar liefst de hele week omgedoopt tot een Complimentenweek, waarbij onze collega’s aan elkaar complimenten konden uitdelen door middel van kleurrijke post-its op elkaars werkplek te kleven. Dit zorgde voor extra motivatie, positieve interacties en ook voor wat extra kleur op de bureaus. Bovendien werd dit door iedereen heel erg goed onthaald en enorm geapprecieerd! 

Hoe begin je nu aan het schrijven of geven van een leuk compliment? Of weet je niet goed hoe je moet reageren als je een compliment ontvangt? Graag delen we hieronder enkele tips & tricks:  

Wanneer je een compliment geeft, wees specifiek en oprecht. Vermijd algemene uitspraken zoals "goed gedaan" en benoem in plaats daarvan het specifieke gedrag of resultaat waar je waardering voor hebt. Bijvoorbeeld, "Je presentatie was heel helder en goed gestructureerd, ik waardeer de manier waarop je zulke complexe concepten eenvoudig uitlegt." 

Als je een compliment ontvangt, accepteer het met dankbaarheid. Vermijd het minimaliseren van je prestaties, maar erken de waardering met een eenvoudig "dank je wel." Het kan ook nuttig zijn om het compliment te herhalen of een vraag te stellen om het gesprek voort te zetten. Dit soort positieve uitwisselingen creëert een sfeer van erkenning en waardering, wat essentieel is in een team of op de werkvloer.  

Ook zin om in een inspirerende, positieve werkomgeving terecht te komen? Neem dan zeker een kijkje naar onze Finance en IT-vacatures! 

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Werkgeluk en welzijn bij UniPartners

Werkgeluk en Welzijn bij UniPartners

In een wereld waarin flexibiliteit en mobilitei

Lees dit artikel
Blog Complimenten

Complimenten Geven en Ontvangen: Tips voor een positieve werkomgeving! 

Complimenten geven en ontvangen kunnen krachtig

Lees dit artikel
Van Voornemens naar Gewoontes

Van Voornemens naar Gewoontes

In het begin van het jaar, wanneer de klok midd

Lees dit artikel
Alle artikelen