IT consultant Franky: CoCeCo, zot van auto’s en kampioen in omscholen

IT Consultant Franky

IT consultant Franky: CoCeCo, zot van auto’s en kampioen in omscholen

do, 01/19/2023 - 15:17

Het carrièrepad van collega, IT consultant, Franky is, op zijn minst gezegd, indrukwekkend met een tweetal omscholingen op de teller. Ondertussen zit hij al 16 jaar goed bij UniPartners en werd hij vorig jaar zelfs CoCeCo. IT behoort tot zijn passies maar zijn voorliefde voor Barcelona en mooie auto’s is zeker even groot. De interesses van Franky reiken ver. 

In het middelbaar heb ik Elektronica gestudeerd. Ik was toen niet echt de beste student maar besloot toch om verder te studeren als Industrieel Ingenieur Elektronica. Dat bleek uiteindelijk een goede beslissing geweest te zijn want ik studeerde af met onderscheiding. Na de hogeschool ben ik gaan solliciteren, waaronder bij Barco in Kortrijk. Ik scoorde toen enorm goed en mocht naar de tweede ronde voor Elektronica en wat grappig was, was dat mijn informatica testen tegenvielen alhoewel ik daar uiteindelijk dan toch ben beland. 

Het was destijds niet gemakkelijk om werk te vinden in de elektronicasector dus heb ik besloten om mij om te scholen naar programmeur. Die omscholing was pittig en vroeg veel energie. Ik ben erna begonnen als programmeur maar ook dat heeft niet lang geduurd. Ik heb me toen opnieuw omgeschoold tot systeembeheerder. 

You’re never too old to learn 

Mezelf telkens omscholen was iedere keer een uitdaging maar ik vind het belangrijk én interessant om steeds nieuwe dingen te leren en mee te zijn met wat er leeft in de IT-wereld. Ik denk dat ik doorheen mijn carrière als 34 certificaten heb behaald. Ik ben ook meegegroeid met de interne IT. Aan de start van UniPartners, toen ons kantoor nog in Antwerpen was, hadden we 1 server. Ondertussen is dat aantal gegroeid naar 35 virtuele servers. In dat geval moet je mee evolueren en jezelf blijven ontwikkelen. 

Intern en extern 

16 jaar geleden kwam ik terecht bij UniPartners, als IT consultant maar ook als interne IT’er. Ze waren toen op zoek naar iemand en ik heb direct toegezegd. Een beslissing die ik me zeker nog niet heb beklaagd, alhoewel het soms druk is met mijn project erbij. 

Mijn eerste (en plezantste) project bij HP was geweldig. Oorspronkelijk was dat een project voor 3 maanden maar uiteindelijk heb ik er 5 jaar gezeten. Het was een interessant project voor grote klanten zoals Eandis en ING. Bij iedere klant was ik 3rd line support en domein administrator. Dat zorgde wel voor een grote workload en de nodige uitdagingen maar die afwisseling vond ik fantastisch. Je leert zoveel bij op die manier en zeker als je jong bent, is dat superbelangrijk. 

Momenteel zit ik op project bij AXA, voor de derde keer al. Eerst deed ik daar 3rd line support maar de afgelopen twee jaar ben ik vooral gespecialiseerd in VMware. Bij UniPartners doe ik dan weer meer globale IT. Ik beheer mee het netwerk, de firewall, de wifi... 

Ik merk wel dat naarmate ik ouder word, het niet altijd even simpel is om mee te blijven met alles. Ik heb een heleboel certificaten maar sommigen zijn al wat verouderd. Alles gaat tegenwoordig ook naar de Cloud dus misschien dat ik me nog wel omschool naar de Cloud. 

CoCeCo tandem 

Een jaar geleden hebben ze gevraagd of ik nog Competence Center Coach (CoCeCo) wil worden van CoCe Systeem samen met mijn collega Wim. Ik vind het fijn dat we met twee coaches zijn. Ik werk hier ondertussen al 16 jaar en hij nog niet zo lang. Ik heb dus meer UniPartners ervaring maar zijn frisse en “jongere” blik op bepaalde zaken verruimt dan weer mijn blik dus we vullen elkaar goed aan. Hij coacht ook de nieuwere consultants terwijl ik de consultant begeleid die al langer bij UniPartners werken. 

Ik heb altijd interesse gehad in de rol van coach. Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de consultants, zeker na de coronacrisis. Mensen hebben zich toen soms echt weggecijferd thuis en de verbinding was even totaal verdwenen. De consultants mogen zich geen nummer voelen en het is mijn taak als CoCeCo om de verbondenheid tussen en betrokkenheid bij de consultants te vergroten. Ik wil ook echt dat iedereen zich goed voelt bij UniPartners en goed kunnen aanvoelen waar consultants nood aan hebben. Willen ze meer opleidingen? Hebben ze nood aan een gesprek? Willen ze nog eens samenkomen met iedereen? Je moet als coach flexibel zijn echt meezoeken naar oplossingen. 

Aan kennis, ervaring en maturiteit geen gebrek. 

Ik denk dat ik de drie kernwaarden van UniPartners met mij meedraag. Ervaring en maturiteit spreekt natuurlijk voor zich. Ik werk hier al 16 jaar en heb in mijn volledige carrière al op 30 projecten gewerkt. Kennis vind ik zelf een heel belangrijke, dat gaat altijd zo blijven. Ik heb me al een aantal keer omgeschoold en zou het zeker nog eens doen als de Cloud steeds belangrijk wordt. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en ik wil dat ook echt meenemen als CoCeCo door interessante en gevarieerde opleidingen te organiseren. 

Liefde voor Barcelona en mooie auto’s 

Mijn liefde voor Barcelona is allemaal begonnen bij VMworld. Dit is een meerdaagse wereldwijde Multi Cloud conferentie, gehost door VMware. Er zijn zo’n 40 zalen met allemaal infosessies en opleidingen over VMware die je kan volgen. Je moet dus op voorhand plannen weke sessies je allemaal wilt volgen want het zijn er te veel om allemaal te doen. Naast het VM Ware gedeelte heb je ook nog Solution Exchange en daar zitten alle grote providers zoals HP, Dell... Daarnaast heb je ook nog Hands On Labs en daar staan dan honderden computers waar je praktijkervaring kan opdoen rond bepaalde tools. 

‘S avonds worden er dan verschillende feestjes georganiseerd en die zijn altijd compleet over the top. Ieder feestje wordt gesponsord door verschillende grote bedrijven en daar wordt met geld naar gesmeten. Ze huren verschillende discotheken af in Barcelona waar je dan naartoe kan gaan. Ik heb daar onder meer Simple Minds en Faithless gezien. Het is dankzij VMworld dat ik verliefd ben geworden op Barcelona. Het is een prachtige stad die enorm veel te bieden heeft. Je kan op het strand gaan liggen, winkelen, uitgaan en cultuur opsnuiven. 

Een tijd terug heb ik mijn bedrijfswagen van UniPartners ingeleverd en mijn droomwagen, een Audi A5, gekocht. Het is niet alleen een chique auto langs buiten, hij heeft ook een heleboel opties wat het echt een plezier maakt om erin te rijden. Zo zitten er 14 speakers in, laser LED lichten, 360 camera en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik zelf wel heel belangrijk vind, is veiligheid. De meeste opties die ik gekozen heb, dienen dan ook dat doel. 

Het is zeker mijn droomwagen: groot genoeg, veel snufjes en die adaptieve cruise controle maakt het filerijden toch een heel stuk aangenamer (lacht). 

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Visie Wouter Vanderbruggen

24 augustus 2022

Werken bij UniPartners: CoCeCo Finance Wouter

Wouter werkt al 7 jaar bij UniPartners als cons

Lees dit artikel
Visie Bart

20 juni 2022

Werken bij UniPartners: HR Manager Finance Bart De Herdt

Enkele maanden geleden verwelkomden we Bart De

Lees dit artikel
Alle artikelen