Van Voornemens naar Gewoontes

Van Voornemens naar Gewoontes

vr, 03/15/2024 - 13:51

In het begin van het jaar, wanneer de klok middernacht slaat en de champagnekurken knallen, maken velen van ons vol goede moed nieuwjaarsvoornemens. Het idee van een frisse start en nieuwe doelen stellen drijft ons ertoe om veranderingen aan te brengen in onze leefgewoontes. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze voornemens niet slechts een kortstondige opflakkering zijn, maar daadwerkelijk een integraal onderdeel van ons leven worden?


Waarom maken we eigenlijk voornemens? Voor sommigen is het een kans om bewust veranderingen aan te brengen, terwijl anderen ervoor kiezen om geen voornemens te maken om de teleurstelling van mogelijke mislukkingen te vermijden. Sommigen zijn tevreden met hun huidige levensstijl en voelen geen drang om iets te veranderen. Welke groep je ook toebehoort, het volhouden van voornemens vereist een gerichte aanpak.


Hier zijn enkele tips om je te helpen je voornemens daadwerkelijk vol te houden:

Start Klein, Denk Groot

Begin met kleine, haalbare doelen. Door realistische doelen te stellen, vergroot je de kans dat je ze behaalt. Het behalen van kleine doelen geeft een gevoel van voldoening en motiveert je om door te blijven gaan. Het is ook handig om tussentijdse doelen vast te stellen, zodat je regelmatig successen kunt vieren.

Betrek anderen erbij

Voornemens zijn makkelijker vol te houden als je ze deelt met vrienden of familie. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en gemotiveerd houden, vooral tijdens moeilijke momenten. Het gevoel van gemeenschap en ondersteuning kan een krachtige stimulans zijn om door te zetten, zelfs als het even tegenzit.

Gebruik Hulpmiddelen

Technologie kan een waardevolle bondgenoot zijn bij het volhouden van voornemens. Er zijn talloze apps die kunnen helpen bij het stellen van herinneringen, het bijhouden van je voortgang en het bieden van ondersteuning. Of je nu meer water wilt drinken, regelmatiger wilt sporten, of gezonder wilt eten, er is vrijwel altijd een app die je hierbij kan ondersteunen.

Accepteer Tegenslagen

Wees niet ontmoedigd door tegenslagen. Het is normaal om af en toe terug te vallen of jezelf tegen te komen tijdens het nastreven van je doelen. Wat echt telt, is je vermogen om gemotiveerd te blijven en weer op te staan na een tegenslag. Wees realistisch over de uitdagingen die je zult tegenkomen, maar laat ze je niet ontmoedigen om door te gaan.

Blijf Realistisch

Ten slotte is het belangrijk om realistisch te blijven over je doelen. Streef naar verbetering, maar wees niet te streng voor jezelf als je niet meteen perfect slaagt. Kleine stapjes vooruit zijn nog steeds vooruitgang, en elke stap brengt je dichter bij het bereiken van je uiteindelijke doelen.


Door deze tips toe te passen, kun je de kans vergroten dat je je nieuwjaarsvoornemens niet alleen maakt, maar ze ook daadwerkelijk volhoudt. Onthoud dat verandering tijd kost en dat het normaal is om ups en downs te ervaren onderweg. Wat echt telt, is je vastberadenheid om door te zetten, zelfs als het moeilijk wordt. Dus, waar wacht je nog op? Pak die voornemens aan en maak van dit jaar je beste jaar ooit!

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Blog Complimenten

Complimenten Geven en Ontvangen: Tips voor een positieve werkomgeving! 

Complimenten geven en ontvangen kunnen krachtig

Lees dit artikel
Van Voornemens naar Gewoontes

Van Voornemens naar Gewoontes

In het begin van het jaar, wanneer de klok midd

Lees dit artikel
Alle artikelen