UniPartners als onderaanneming

Werken als onderaannemer ontrafeld: de betekenis en verschillende voordelen

di, 01/23/2024 - 14:47

UniPartners is ondertussen reeds 24 jaar een gevestigde waarde op de markt als onderaannemer. Maar wat betekent dit nu concreet? Welke partijen zijn hierbij betrokken, welke rol vullen zij in en wat zijn de voordelen van dit business model? In deze blog scheppen we graag wat meer duidelijkheid.

In dit business model zijn steeds drie partijen betrokken: UniPartners, de partner in onderaanneming en de eindklant:

UniPartners is jouw werkgever en is verantwoordelijk voor jouw opvolging, begeleiding, opleidingen en uitbetaling. Dit betekent dat UniPartners de organisatie is waar je officieel in dienst bent en waar je steeds op kunt rekenen voor de nodige ondersteuning tijdens je werkzaamheden voor je project.

De partner in onderaanneming is een belangrijke schakel tussen UniPartners en de eindklant. Zij zijn verantwoordelijk voor het vinden van de potentiële eindklanten en het bezorgen van interessante projectaanvragen. Zij fungeren dus als tussenpersoon. Wanneer UniPartners een projectaanvraag van hen binnenkrijgt, begint UniPartners aan de matching tussen de consultants en het type project.

Tot slot is de eindklant het bedrijf waar je als project consultant daadwerkelijk aan de slag gaat. Zij zijn diegenen die de uiteindelijke resultaten van jouw projectwerk zullen gebruiken of implementeren. Hoewel je feitelijk op projectbasis voor de eindklant werkt, blijf je steeds formeel in dienst bij UniPartners.

 

Wat zijn de voordelen?

Door via dit business model te werken kan UniPartners een brede waaier aan verschillende uitdagende projecten, gespreid over heel regio Vlaanderen, aan jou als consultant voorstellen. Bovendien kan UniPartners zo de focus leggen op jouw noden en steeds vanuit jouw interesse en expertise vertrekken: je kiest als consultant zelf jouw project!

Aangezien de partner in onderaanneming het grootste deel van het sales luik beheert, kan UniPartners zich meer bekommeren om de ‘mens’ achter de consultant.

We streven jouw ambities na door jou te coachen met veel aandacht voor ontwikkeling en welzijn. We doen aan projectopvolging en begeleiden waar nodig. Dankzij het aanbod van diverse opleidingen wordt je een krak in je vak! Werkgeluk en ‘fun’ zijn even belangrijk, dankzij de events en teambuildings die we regelmatig organiseren. Samen bouwen wij mee aan jouw carrière en maken we er een succesverhaal van!

Interesse om deel uit te maken van dit business model en om aan de slag te gaan als IT of Finance Consultant? Neem dan zeker een kijkje naar onze vacatures

Bekijk onze IT vacatures

Bekijk onze Finance vacatures

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Blog Complimenten

Complimenten Geven en Ontvangen: Tips voor een positieve werkomgeving! 

Complimenten geven en ontvangen kunnen krachtig

Lees dit artikel
Van Voornemens naar Gewoontes

Van Voornemens naar Gewoontes

In het begin van het jaar, wanneer de klok midd

Lees dit artikel
Alle artikelen