Blog conflicten op project

Hoe ga je als consultant om met conflicten op je project?

do, 08/31/2023 - 09:05

Als consultant kan je soms in een conflictsituatie terechtkomen om diverse redenen. Er kunnen meningsverschillen ontstaan tussen teamleden of de hoge werkdruk en stress kunnen spanningen veroorzaken. Dit is natuurlijk erg vervelend en voorkomen is altijd beter dan genezen, maar wat doe je best in zo’n situatie? In deze blog delen we enkele tips over hoe je als consultant kan omgaan met conflicten op je project. 

  1. Probeer te allen tijde je kalmte te bewaren. Het is belangrijk om niet in emotie te reageren. Neem even je afstand en laat er tijd over gaan. Eens de gemoederen bedaard zijn, kan je het gesprek aan gaan met de betrokken partijen. 

  1. Erken de gevoelens van de persoon waarmee het contact stroef verloopt. Toon aan dat je begrijpt van waar hij of zij komt en zeg dat je hem of haar wilt helpen. Zo zoek je niet alleen toenadering maar ook een connectie met die persoon. 

  1. Uit ook zelf je gevoelens en stel je kwetsbaar op. Jouw gevoelens kan namelijk niemand tegenspreken of betwisten, die zijn er gewoon. 

  1. Praat erover, zowel met je collega's op je project als met je collega's van UniPartners. Het is belangrijk om te onthouden dat je er nooit alleen voor staat. Jouw coach en hr-verantwoordelijke staan altijd voor je klaar. 

  1. Bewaak je eigen grenzen. Als de zaken te erg worden en er geen oplossing meer mogelijk lijkt, meld je dit tijdig bij je vertrouwenspersoon. Jouw mentale gezondheid blijft het allerbelangrijkste dat er is. 

UniPartners ondersteunt haar consultants op verschillende manieren. Er staat altijd een ervaren team klaar om advies en begeleiding te bieden bij conflictsituaties. We moedigen steeds een open en inclusieve cultuur aan, waarin iedere consultant wordt aangemoedigd om zijn of haar zorgen te uiten en bij te dragen aan het vinden van oplossingen.

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Blog Complimenten

Complimenten Geven en Ontvangen: Tips voor een positieve werkomgeving! 

Complimenten geven en ontvangen kunnen krachtig

Lees dit artikel
Van Voornemens naar Gewoontes

Van Voornemens naar Gewoontes

In het begin van het jaar, wanneer de klok midd

Lees dit artikel
Alle artikelen