Competence Center Coach Finance - Wim Goossens
Nieuws

Competence Center Coach Finance: Wim Goossens

14 juni 2021

UniPartners ondersteunt volop de ontwikkeling van zijn professionals. Zo gaan ze continu vooruit in hun loopbaan en zetten ze mooie resultaten neer binnen een van onze Competence Centers.

Dat zijn kleine, flexibele en dynamische organisaties per vakdomein. Al onze consultants behoren tot minstens 1 Competence Center. Daarbinnen worden ze door de Competence Center Coaches, ook wel Coceco’s genoemd, optimaal begeleid en kunnen ze hun knowhow uitbreiden. Ze leren er andere gespecialiseerde collega’s kennen, doen nieuwe vaardigheden op en delen hun ervaringen met elkaar.

Vandaag spreken we met Wim Goossens, Coceco van het Competence Center Finance.

Hoe sta jij in het leven, Wim?

Ik ben heel gedreven in wat ik doe en ben ook voortdurend op zoek naar wat ik wil doen, wat ik kan, waar mijn kwaliteiten zitten en de werkpunten waar ik nog moet verbeteren. De mogelijkheden om mijn professioneel pad te bewandelen op mijn tempo en zelf de richting te bepalen waar ik wil uitgaan, dat is echt iets wat ik bij UniPartners gevonden heb. Uitgedaagd worden en wanneer je met je gezicht tegen de muur loopt een andere weg kunnen uitgaan. Nieuwe dingen ontdekken, proberen en er volledig voor gaan. Voor mij is het een voortdurende professionele ontdekkingstocht.

Hoe ziet die ontdekkingstocht er voor jou tot nu toe uit?

Een tiental jaar geleden ben ik bij UniPartners terechtgekomen na eerdere ervaringen in audit en business consultancy bij PwC. In mijn eerste projecten voor UniPartners specialiseerde ik me in inventory om daarna enkele opportuniteiten aan te grijpen om door te groeien richting managementposities, van projectmanagement tot teamleader. Geen evidente stap om te zetten omdat je op sollicitatiegesprek in de weegschaal komt met andere, soms meer ervaren kandidaten. Ik heb het geluk gehad om binnen enkele van de finance projecten te kunnen doorgroeien in jobinhoud richting management. Dat schept mogelijkheden die mijn groeipad verder ontwikkelen. 

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

Vooral ervaring opdoen in verschillende bedrijfsculturen. De laatste jaren is mijn professionele groei vooral verticaal gevorderd. Ik denk dat het nu vooral een zaak is om me verder te verdiepen en de basis waarop ik nu sta te verbreden. Ervaring opdoen en ontdekken welk gebied het meeste op mijn lijf geschreven staat. Dat kan meer rond het sturen van projecten gaan of rond rapportering.

Waar je ook als consultant binnen stapt, er wordt van je verwacht dat jij de expert bent

Wat is volgens jouw de beste manier om je groeipad succesvol uit te bouwen?

Vooral je ogen en oren open houden op je projecten om doorgroeimogelijkheden te identificeren en de kansen die zich voordoen te grijpen als het kan. Dat in combinatie met voortdurende opleiding. Of je nu wil doorgroeien of niet: opleidingen zijn cruciaal binnen consultancy. Waar je ook als consultant binnen stapt, er wordt van je verwacht dat jij de expert bent. Dat gaat niet enkel over je vakkennis maar ook over mensenkennis en soft skills.

Naast je projectwerk ben je ook coach van een Competence Center. Wat is jouw rol daarin?

Enerzijds is er de coaching functie waarin we langs de functioneringsgesprekken kunnen peilen hoe het met de mensen gaat en we onze collega’s trachten verder te helpen als ze met vragen zitten. Als Coceco ben je een klankbord tussen de consultants en de directie. Zo kan de kloof, als die er al is, zo klein mogelijk gemaakt worden. Je staat echt in verbinding met alle collega’s. Daarnaast bepalen de coaches ook mee het opleidingsaanbod en begeleiden we onze collega’s hier ook in.

Blijf nergens mee zitten en kom er gerust over praten. De deur van een coceco staat altijd open voor alles wat er leeft.

Ik probeer altijd een luisterend oor te bieden voor mensen en hun situatie om hen daarna vanuit mijn ervaring te kunnen coachen en helpen als mensen met problemen zitten op project. Daarbij tracht ik ook te denken in functie van wat de consultants willen. In functie van individuele aspecten zoals “Waar sta je voor?”, “wat wil je bereiken”, wat trekt je aan in UniPartners en consultancy, tracht ik mijn collega’s met het juiste advies te ondersteunen als mensen twijfelen of met dilemma’s zitten. De deur van een coceco staat altijd open voor alles wat er leeft. Mail, bel, sms, WhatsApp, wat dan ook. Zit je als consultant met vragen of problemen? Wacht niet af tot je volgende functioneringsgesprek om dit aan te kaarten. Blijf nergens mee zitten en kom er gerust over praten. Enkel op die manier kunnen we samen naar een oplossing zoeken.

Hoe verliep dat in een tijdperk waar alles plotseling remote verloopt?

2020 is uiteraard een zeer uitdagend jaar geweest omdat alle face to face ontmoetingen weg vielen en we als het ware remote werkten en leefden. Er konden geen evenementen meer georganiseerd worden en dat heeft best wel impact. Die evenementen zorgen altijd voor de mogelijkheid om, los van het werk, eens bij te praten met collega’s en de vinger aan de pols te houden. Het letterlijk werken achter de schermen neemt veel van de informele contacten weg.

In de periode waar we van enkele versoepelingen konden genieten hebben we enkele infoavonden georganiseerd in de tuin van het UniPartners hoofdkantoor in Terhagen. Op die manier konden we in bescheiden groepjes op een veilige manier in open lucht toch nog eens samenkomen om wat bij te praten. Daar ontstonden heel boeiende en leerrijke gesprekken waarin verschillende meningen naar hartenlust gedeeld werden. We werken met zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende meningen en dat leerde ons dat in dergelijke situaties geen a la carte oplossingen bestaan. Het leverde een ton aan ideeën op over hoe we in de toekomst onze samenwerkingen kunnen aanpakken.

Consultancy is een gouden opportuniteit om enorm snel bij te leren, processen te ontdekken en het bedrijfsleven te leren kennen.

Wat maakt dat jij die groei zo belangrijk vindt?

Wanneer je beslist om consultant te worden doe je dat meestal met een mindset die gericht is op groeien en bijleren. In die zin is een groeipad essentieel om mensen een perspectief te geven en hen te tonen welke stappen ze kunnen zetten om hun professionele doelen te bereiken. De ontwikkeling van consultants is een tweedelig gegeven. Er zijn de opleidingen die UniPartners organiseert, maar daarnaast heb je ook on-the-job training in verschillende omgevingen, waarin je in contact komt met diverse methodes en denkwijzen. Ik denk dat je bij UniPartners op de ideale plaats bent om voor jezelf een interessant project met een  uitdagend takenpakket te vinden. Daarom is consultancy zo’n gouden opportuniteit om enorm snel bij te leren, processen te ontdekken en het bedrijfsleven te leren kennen.

Hoe je professioneel groeit hangt natuurlijk van persoon tot persoon af. Er zijn consultants die zich heel goed voelen in een bepaalde sectie van de finance wereld en zich daar echt in willen verdiepen. Anderen starten binnen accounting en worden daarna aangetrokken door de controlling activiteiten. De overstap van accountant naar controller is dan een logische keuze, maar niet altijd evident in de praktijk. Daarom trachten we als Coceco te zorgen voor de juiste opleidingen en begeleiding om dat groeitraject te kunnen vervolledigen.

Hoe vul jij “kennis, ervaring en maturiteit”, de drie kernwaarden van UniPartners, concreet in?

Kennis is een van de grondstenen om als consultant aan de slag te gaan. Je moet daarom niet altijd de specialist zijn, maar je dient, door middel van je opgedane kennis, wel over elk onderwerp binnen je vakgebied iets te weten.  We kunnen als coach daarom niet genoeg inzetten op opleidingen.

Ervaringen doe je op door aan verschillende projecten mee te werken maar ook door je ervaringen mee te nemen naar je volgende projecten.  Alle coceco’s hebben tonnen ervaring binnen consultancy die ze maar al te graag willen delen met collega’s.

Maturiteit groeit volgens mij voort uit je ervaringen en levenswijsheid, jezelf kunnen aanpassen aan verschillende omgevingen, verantwoordelijkheden opnemen en constructief meedenken met de klanten.

Al die kernwaarden maken deel uit van een voortdurend proces. Je gaat niet snel op een punt komen waarop je zegt: “Nu heb ik voldoende kennis, ervaring en maturiteit.” De drijfveren om te groeien en beter te worden zijn dan ook eigen aan het consultant zijn.

Wat is er volgens jou nodig om het verschil te blijven maken?

Voor mij is het belangrijk dat we ondanks onze groei terugkeren naar onze roots en onze core business consultancy. Om daarin vooral  onze mensen centraal zetten en daarbij alle tijd en mogelijkheden die we hebben optimaal inzetten om onze consultants te begeleiden. Hoewel IT en finance consultants een verschillende achtergrond hebben lopen ze doorheen het traject als maar meer gelijk. We hebben meer raakvlakken dan we zouden denken. Dat merken we vooral op in ons opleidingsaanbod. Dat biedt hoe langer hoe meer mogelijkheden tot kruisbestuiving tussen zowel IT, finance als RACS. Ik zie ons daar in de toekomst meer in investeren en onze consultants de kans bieden om te evolueren naar aanspreekpunten met gecombineerde kennis van finance en IT. Dat zijn zeer gegeerde profielen in de bedrijfswereld. Als die basisinteresse er is dan heb je bij UniPartners alles in huis om daar naartoe te groeien.

 

Nieuws Volg de ontwikkelingen in het veld op de voet
Competence Center Coach Finance - Wim Goossens

14 juni 2021

Competence Center Coach Finance: Wim Goossens

UniPartners ondersteunt volop de ontwikkeling van zijn professionals. Zo gaan ze continu vooruit in hun loopbaan en zetten ze mooie resultaten neer binnen een van onze Competence Centers.

Lees het artikel
Demi Daems - Werken als recruiter bij UniPartners heeft mijn persoonlijkheid echt geopend, zowel professioneel als privé.

02 juni 2021

UniPartners Flashback: Demi

Zoeken naar nieuwe consultants via diverse rekruteringskanalen, kandidaten screenen in een verkennend gesprek, vacatures beheren, deelnemen aan jobbeurzen, maar ook functioneringsgesprekk

Lees het artikel
Alle artikelen